Sluijters en de Modernen. Collectie Nardinc.

Op 9 maart 2022 opent het Singer Laren de tentoonstelling Sluijters en de Modernen met werken uit de privéverzameling van Jaap en Els Blokker-Verwer. De zogeheten Collectie Nardinc werd in 2018 aan het museum geschonken en omvat een unieke verzameling van gekende Nederlandse schilders die zich in het begin van de twintigste eeuw door de kleurrijke Franse Modernisten lieten inspireren. De Collectie Nardinc sluit naadloos aan bij de kunstverzameling die het echtpaar Singer in 1956 toegankelijk maakte voor het grote publiek middels het door hen opgerichte Singermuseum in Laren. Indachtig het echtpaar Singer, wordt de Collectie Nardinc gepresenteerd in een speciaal daarvoor gebouwde museumvleugel die dankzij mevrouw Blokker kon worden gerealiseerd. In vijf zalen zijn maar liefst 40 werken te zien van Jan Sluijters (1881-1957), de modernist van het eerste uur, en 70 werken van tijdgenoten als Kees Maks, Jan Toorop, Leo Gestel en Kees van Dongen. De tentoonstelling loopt tot en met 28 augustus 2022.

Voor meer informatie www.singerlaren.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's