Veilinghuis Omnia in Hoogezand

Op dinsdag 22 en woensdag 23 februari 2022 houdt het Veilinghuis Omnia haar 181ste kunst- en antiekveiling. Zoals gewoonlijk is er onder de ruim 750 kavels die onder de hamer komen een ruim aanbod aan 20ste eeuws Design, sieraden en bijzondere verzamelaarobjecten. Ditmaal staat de veiling van Omnia in het teken van een fraaie collectie Chinees porselein, waaronder twee schotels met een decor van Cornelis Pronk uit 1740 en nog betaalbaar designerglas van N.V. Kristalunie Maastricht. Onder de prenten en tekeningen vallen een grote aquarel op met de Kaasmarkt te Alkmaar van de vermaarde tot Fransman genaturaliseerde illustrator Frederic de Haenen (kavel 276) en een paar werken van de ‘Ploegers’ Johan Faber (kavel 158) en Frans en Jan Wiegers (kavels 105 en 163). Het onbetwiste topstuk van de eerste avond is een ‘dubbelzijdig’ olieverfschilderij van de belangrijkste vertegenwoordiger van de Groninger Ploeg, Jan Altink (1885-1975), met op de ene zijde een Moeder met kind en op de keerzijde een Stilleven met tulpen (kavel 80).De kijkdagen op het Rengerspark in Hoogezand zijn zaterdag 19 februari van 13.00 tot 18.00 en op zondag en maandag 20 en 21 februari van 10.00 tot 17.00 uur. De beide veilingavonden gaan om 19.00 van start. Er zijn voor bezoekers aan het veilinghuis nog wel enkele Coronamaatregelen van kracht.

Voor meer informatie: www.veilinghuis-omnia.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's