Ander licht op Withoos – Drie generaties Withoos

In het Museum Flehite in Amersfoort is nog tot en met 8 mei 2022 de eerste grote overzichtstentoonstelling te zien van de zeventiende-eeuwse Amersfoortse stillevenschilder Mathias Withoos (1627-1703). Zijn werk en dat van zijn schilderende kinderen wordt op verrassende wijze afgezet tegen het fotografische werk van Hans Withoos (1962), een van de nazaten van de schildersfamilie. Naar verwachting wordt in april het Gezicht op Amersfoort van Mathias Withoos gepresenteerd, het grootste zeventiende-eeuwse stadsgezicht van Nederland, waarvan de restauratie een jaar geleden werd gestart. Voor de liefhebbers is er een omvangrijke oeuvrecatalogus van de familie Withoos verkrijgbaar van Albert Boersma en een catalogus met het fotografische werk van Hans Withoos. Verder zijn er workshops en tekenactiviteiten georganiseerd, zodat er voor de hele familie wat leuks is te doen.

www. museumflehite.nl 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's