75 jaar Fris Edam

Tot medio maart volgend jaar besteedt het Edams Museum aandacht aan de in 1947 geopende fabriek van de NV Keramische Industrie Fris aan de Baandervesting in Edam, nu dus 75 jaar geleden. Door het grote vakmanschap van de medewerkers en de moderne en functionele ontwerpen werd Fris al snel toonaangevend in de productie van serviezen en vazen. Zo kreeg een aantal produkten in de jaren ‘50 het Goed Wonen-keurmerk. De door een schenking verkregen collectie wordt getoond op de eerste verdieping van het stadhuis en in etalages van voormalige winkelpanden in Edam. Bij de tentoonstelling is het door LM Publishers uitgegeven boek Fris, keramiek uit Edam 1947-1969 verschenen.

edamsmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's