Een markante Veerse Joffer

Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat Lucie van Dam van Isselt in Bergen op Zoom werd geboren. Een goede aanleiding voor deze overzichtstentoonstelling in het Museum Veere, de stad waar zij ruim 25 jaar woonachtig was. Ze schilderde, aquarelleerde, tekende en etste stadsgezichten, een enkel landschap en veel portretten. Maar zij zou zich vooral ontwikkelen tot een van Nederlands beste (bloem)stilleven-schilderessen. De Stichting Lucie van Dam van Isselt, opgericht in 2016, heeft inmiddels zo’n 550 werken digitaal bijeengebracht. Nog te zien tot 7 november.

museumveere.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's