STROOK

Van 30 oktober tot 6 maart kunt u bij Musea Brugge genieten van werk van kunstenaar Stefaan De Croock, alias Strook. Samen met de curatoren selecteerde hij drie locaties: het Groeningemuseum, het Onze-Lieve-Vrouwekerk Museum en het Sint-Janshospitaal. In de kerk komt een monumentaal werk te hangen. 

Strook zoekt als hedendaags kunstenaar al tien jaar lang naar manieren om mens en materiaal te verenigen in beklijvende portretten, collages en installaties. Het centrale thema van zijn oeuvre kan worden teruggebracht naar ‘tijd’, een gegeven dat hem altijd heeft geïnspireerd. Dat merk je aan de keuze van het ruwe materiaal. 

Voor zijn portretten gebruikt hij verweerd hout, maar ook afgietsels van tegels van de drie plekken waar zijn werk te zien is. Het resultaat van dit creatieve proces van afgieten is werk in keramiek dat net als zijn andere reliëfs een weerslag biedt van de tijd die het materiaal en de geportretteerde hebben geleefd. Het rijke historische verleden van Brugge vormt op die manier de basis voor zijn nieuwe installaties en kunstwerken.

Groeningemuseum,
Dijver 12, 8000 Brugge

O.L.V.-kerk Museum,
Mariastraat, 8000 Brugge

Sint-Janshospitaal,
Mariastraat 38, 8000 Brugge

www.museabrugge.be

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's