Oproep Crowdfunding

Emanuel de Witte, één van de beste 17de-eeuwse Nederlandse architectuurschilders, is geboren en getogen in Alkmaar. Helaas heeft Stedelijk Museum Alkmaar geen enkel werk van deze belangrijke kunstenaar in de collectie, maar nu doet zich de kans voor dat het doek – een monumentaal interieur van een katholieke kerk – door het museum kan worden aangekocht. De Vereniging Rembrandt heeft 50% van de vraagprijs toegezegd en het Mondriaan Fonds heeft een aanvullende grote subsidie gegeven. De financiering is echter nog niet helemaal rond: er is nog € 25.000 nodig. Stedelijk Museum Alkmaar roept daarom alle Alkmaarders op om mee te helpen en zo dit meesterwerk te verwerven voor de collectie Alkmaar.

stedelijkmuseumalkmaar.nl/crowdfunding/

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's