Kunst, natuur en wetenschap staan centraal in ‘Biomodd [BRG13]’

Op de zolder van het Sint-Janshospitaal is ‘Biomodd [BRG13]’ te zien. Deze monumentale installatie is van de hand van het internationale collectief SEADS (‘Space Ecologies Art & Design’). Dit dynamische collectief verzamelt kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs, ontwerpers, programmeurs en activisten uit alle hoeken van de wereld die toekomstgericht kritisch denken en experimenteren. Ze ontwikkelen op participatieve wijze projecten rond maatschappelijk relevante thema’s als ecologie en technologie. De installaties van SEADS worden ter plaatse ontwikkeld met lokale gemeenschappen en brengen een kritische dialoog op gang op de plek en met de inwoners van de plek waar ze resideren. In Brugge bouwden 120 vrijwilligers mee. De manier waarop ze werken, is vergelijkbaar met het demonteren en terug assembleren van auto’s, maar dan met computers. Het resultaat is een opvallende installatie, gebouwd met enerzijds restanten van oude technologische toestellen (e-waste) en afgeschreven constructiemateriaal van Musea Brugge, én anderzijds natuurlijke materialen als planten en stekjes. In de installatie zit bovendien een interactief computergame verwerkt. Aan de expo is een ‘Summer Program’ gekoppeld met debatten, workshops en activiteiten voor gezinnen. Eén van de meest uitdagende projecten van deze kunstzomer!

www.museabrugge.be

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's