Leendert Scheltema bij Westlands Museum

Het Westlands Museum organiseert tot begin volgend jaar een nationale overzichtstentoonstelling van de expressionist Leendert Scheltema (1876-1966), die in stijl beïnvloed werd door Vincent van Gogh. Een en ander wordt georganiseerd in samenwerking met een zestal Nederlandse musea en familie en vrienden. Behalve ruim 90 werken van Scheltema, worden er ook werken getoond van zijn leermeesters Jan Toorop en Vilmos Huszár. De expositie wordt ondersteund door een fraaie catalogus/monografie van de schilder, geschreven door gastconservator Maarten van der Schaft.

www.westlandsmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's