Samenwerking Frans Hals Museum en ‘Muurmeesters’

Het Frans Hals Museum en ‘Muurmeesters’ gaan een unieke samenwerking aan om oude kunst van Haarlemse schilders toegankelijk te maken. De twee Haarlemse organisaties brengen samen de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties ‘Haerlemsche Meesters’ voor aan de muur: thuis, op kantoor of in de horeca. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters, waardoor gegarandeerd de hoogste kwaliteit geboden wordt. Ook biedt het de mogelijkheid tot reproducties met een extra grote maatvoering. Zo is Frans Hals’ schuttersstuk ‘Officieren en Onderofficieren van de St Jorisschutterij’ bijvoorbeeld verkrijgbaar op een breedte van maar liefst 550 cm, zónder kwaliteitsverlies. Naast wereldberoemde schuttersstukken van Frans Hals, zijn ook stillevens, portretten en Bijbelse voorstellingen van andere oude meesters uit Haarlem opgenomen.

muurmeesters.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's