Deense Gouden Eeuw in museum Twenthe

Tot en met 29 augustus 2021 toont Rijksmuseum Twenthe schilderkunst uit de Deense Gouden Eeuw. Met ruim vijftig hoogtepunten uit de Nivaagaard Collectie laat het museum deze bloeiperiode van de Deense Kunst zien. Schilders die in de eerste helft van de 19de eeuw, in tijden van crisis, de nationale eenheid benadrukken. Want juist wanneer het tegenzit is de behoefte naar mooie verhalen groot. Met deze tentoonstelling toont Rijksmuseum Twenthe ruim vijftig werken uit de Nivaagaard Collectie. Belangrijke vertegenwoordigers van deze bloeiperiode in de Deense schilderkunst als Eckersberg, Købke, Rørbye, Hansen, Roed en Marstrand, en een jongere generatie schilders als Lundbye en Skovgaard, zijn vertegenwoordigd. Zo toont het museum een dwarsdoorsnede van het ‘gouden tijdperk’ voor Denemarken, en geven de schilderijen inzicht in de paradox die eraan ten grondslag ligt.

www.rijksmuseumtwenthe.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's