Peko en Tiny de Bruin

Via een onlineveilingsite voor kunst zijn Peko en Tiny de Bruin met elkaar in contact gekomen en is een vruchtbare samenwerking ontstaan. Deze samenwerking resulteert voornamelijk in grote werken, zoals dit tweeluik. Peko heeft een grafische achtergrond en gebruikt voornamelijk primaire kleuren die hij in dikke lagen aanbrengt, ook ‘tekent’ hij direct vanuit de verftube. In zijn werk maakt hij veelal gebruik van fantasiefiguren. De Bruin werkt abstract, in meer gedekte kleuren. Het fellere kleurgebruik deed zijn intrede onder invloed van de samenwerking met Peko. Verder laat zij vaak grote vlakken vrij van verf of zet ze het wit ruim in om rust en balans te creëren in een werk. In dit gezamenlijke schilderij zijn de invloeden van beiden goed terug te zien. Het werk, dat te bezichtigen is in Tiny’s galerie in Lelystad, is en plein air gemaakt. In de zon droogde de verf snel en bleven de kleuren helder. Het heeft de titel Der Lauf der Dinge gekregen, omdat de verf zijn eigen weg heeft kunnen gaan door de doeken te bewegen. Het schilderij, dat monumentale afmetingen heeft, imponeert niet alleen door z’n grootte, maar ook vanwege de felle kleuren en de energie die eruit spreekt. 

Kroonpassage 10
8232 VP Lelystad
+31 (0)6 262 186 15
www.tinydebruin.com

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's