In de ban van de ring

DIVA uitgelicht in videoreeks TEFAF Stories

In 2020 kocht de Koning Boudewijnstichting via het Fonds Christian Bauwens een gouden clusterring met diamanten aan op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht. Het betreft een bijzonder zeldzame ring uit de 17de eeuw met gegraveerd mannenportret en geëmailleerd figuurtje in de kas van de ring. De organisatie TEFAF koos DIVA als eerste Belgische museum uit om toe te lichten in de nieuwe videoreeks TEFAF Stories. Het museum geeft een inkijk achter de schermen en vertelt over het belang van verzamelen, het conserveren en presenteren van een nieuw collectiestuk. In deze videoreeks kwamen eerder al belangrijke spelers uit de kunst- en antiekwereld aan bod.

De ring werd in het voorjaar van 2020 aangekocht op de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht en komt uit een Belgische privéverzameling. Dankzij het Fonds Christian Bauwens, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kon deze uiterst zeldzame en mysterieuze ring worden aangekocht voor presentatie in museum DIVA. 

Via onderstaande link kunt u meer lezen over de clusterring: https://pers.divaantwerp.be/koning-boudewijnstichting-koopt-zeldzame-ring-aan-op-tefaf-voor-presentatie-in-museum-diva

Voorafgaande TEFAF Stories kunt u via onderstaande link bekijken: https://www.tefaf.com/stories

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's