Hier wordt gewerkt

Kenmerkend voor de Nederlandse beeldende kunst is de grote aandacht voor het dagelijks leven op schilderijen en prenten en dit fenomeen doet zich ook voor op tegels. Vanaf 1620 ontstaan speciale series met figuurtjes die verwijzen naar de handel of een beroep. Het Nederlands Tegelmuseum heeft met stukken uit de eigen collectie en met behulp van bruiklenen een aantal van deze series op een rij gezet op de tentoonstelling Hier wordt gewerkt. Beroepen op tegels. Ook worden bijzondere tegeltableaus uit het begin van de twintigste eeuw geëxposeerd met winkeliers en ambachtslieden die met trots hun eigen winkel of werkplaats hebben laten vereeuwigen.

Het Nederlands Tegelmuseum
Eikenzoom 12, Otterlo
Dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.
www.nederlandstegelmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's