Portrettenexpo Antwerpen verlengd

De door The Phoebus Foundation en het Museum Snijders&Rockoxhuis georganiseerde portrettententoonstelling op diverse locaties in de Antwerpse binnenstad is verlengd tot 5 april 2021. In de Keizerskapel maakt de bezoeker kennis met devote portretten, vrome stichters die met indrukwekkende drieluiken een zitje in de hemel reserveerden. Maar ook mysterieuze engelen, eerlijke geestelijken en ingetogen burgers maken hier hun opwachting. De Sint-Carolus Borromeuskerk verleent onderdak aan kinderportretten, statige weergaves van mini-volwassenen met een vaak grote emotionele geladenheid. Het Museum Vleeshuis ten slotte toont drie smakelijke schilderijen van Frans Snijders. Ze symboliseren de weelde in het Antwerpen van de 16de en de 17de eeuw en fungeren letterlijk als een voedingsbodem voor handel en kunsten in de Scheldestad.

Een greep uit de lange rij van portretkunstenaars: Quinten Metsys, Frans Floris, Jan Van Hemessen, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck, Jan Cossiers, Jan Boeckhorst en David II Teniers.

www.snijdersrockoxhuis.be

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's