Veiling zeldzame gouden geuzenpenning

Bij veilinghuis Heritage Auctions Europe te IJsselstein worden van 16 t/m 21 november 2020 maar liefst 11.427 kavels munten, valuta en medailles geveild. Naast de gebruikelijke Nederlandse en buitenlandse munten wordt er een zeer bijzondere gouden geuzenpenning geveild. Het betreft hier een detectorvondst die in 2019 werd gedaan in de buurt van Hoorn. Er zijn slechts een aantal penningen die aan de ontwerper, Jacques Jonghelinck, kunnen worden toegeschreven. Nooit eerder werd er in de geschiedenis een geuzenpenning in goud gevonden. Er schuilt een interessant verhaal achter deze 16de-eeuwse vondst die deels te lezen is in de uitgebreide catalogus waar de penning op de omslag prijkt. Vanwege de zeldzaamheid en de uitstekende conditie is het niet vreemd dat de inzet op 20.000 euro is gezet. Voor meer informatie of een afspraak voor een bezichtiging of vrijblijvende taxatie kunt u contact opnemen. Naast munten, penningen en bankbiljetten veilt Heritage Auctions Europe ook andere verzamelobjecten zoals postzegels, kunst, curiosa en militaria. 

Bekijk het ruime aanbod op https://ha-europe.com/nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's