Amsterdam Museum stopt programmering in Cromhouthuis

Sinds maart 2020 is Stadsherstel Amsterdam N.V. de nieuwe eigenaar van de monumentale panden De Cromhouthuizen aan de Herengracht. Stadsherstel heeft de iconische panden gekocht van Stichting Cromhouthuizen. Het Bijbels Museum, dat zich in het Cromhouthuis bevond, is gesloten en heeft zijn collecties overgedragen aan andere instellingen. Het Bijbels Museum zal zich richten op reizende tentoonstellingen en sinds 1 juni verzorgt ook het Amsterdam Museum geen programmering meer in het Cromhouthuis. De collectie die het Amsterdam Museum toonde in het dubbele herenhuis aan de Herengracht zal elders worden getoond of bewaard worden in het depot.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's