Rijksmuseum Twenthe is online geopend!

Nu bezoekers tijdelijk niet meer naar het museum kunnen komen om samen te genieten van de kunst in de museumzalen, opent Rijksmuseum Twenthe haar virtuele deuren.  
Via de website en social media biedt RMT online-activiteiten aan, waardoor tentoonstellingen tóch kunnen worden bezocht en de collectie bewonderd.

 

Virtuele tour

Vanaf  vandaag kunnen bezoekers via de website van RMT  een virtuele tour maken door de Schatkamers, de vaste collectiepresentatie rondom de topstukken uit de collectie. Deze tour toont de veelzijdigheid en rijkdom van de collectie. Men  bewondert onder meer het poppenhuis van Anna Maria Trip in de zilverschatkamer, het impressionistische landschap Falaises près de Pourville van Monet in de landschappenschatkamer en Hans Holbeins indrukwekkende Portret van Richard Mabott.

START DE TOUR

 

Collectiewebsite en digitale tentoonstellingen

Op de collectiewebsite van RMT kunnen bezoekers digitaal door de kunstcollectie wandelen en digitale  tentoonstellingen bekijken.

De nieuwste digitale tentoonstelling is die van publieksliefhebber Picasso & Matisse. Beauty is a line, zodat men thuis toch kan genieten van deze prachtige tentoonstelling.

 

Kunstwerk van de week

In samenwerking met 1Twente presenteren de conservatoren van RMT vanaf deze week ‘Het kunstwerk van de week’. In een zelfopgenomen vlog vertellen Josien Beltman en Thijs de Raedt over hun favoriete werken en kunstenaars. Deze vlogs zullen niet alleen terug te vinden zijn op 1Twente maar ook op de social media-kanalen van RMT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's