Marwan Magroun kiest uit collectie Fotomuseum

In de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door… laat het Nederlands Fotomuseum gastcuratoren een blik werpen op de rijke museumcollectie. Van 22 februari tot en met 10 januari 2021 is het de beurt aan de Rotterdamse fotograaf Marwan Magroun (1985).
Uit zijn selectie van 22 foto’s spreekt een fascinatie voor de stad Rotterdam en haar inwoners, die geheel aansluit bij zijn eigen werk dat naast de foto’s uit de museumcollectie te zien is. Volgens Magroun toont zijn selectie dat migratie en diversiteit continu en razendsnel aan verandering onderhevig zijn: ‘Voor fotografen uit de collectie was migratie echt een onderwerp. Als kind uit een migrantengezin ben ik nu verteller en kan ik hieraan nieuwe verhalen toevoegen.’

Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

www.nederlandsfotomuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's