De Gauguin van Zuid-Afrika

Op zondag 9 februari wordt bij Van Zadelhoff veilingen en taxaties een schilderij geveild van de internationaal geprezen Alexis Preller (1911-1975), die beschouwd wordt als een pionier binnen de Zuid-Afrikaanse avant-gardebeweging.
Tijdens zijn academische kunstopleiding in Londen en Parijs in de jaren ’30 was Preller steeds meer beïnvloed geraakt door het Westerse modernisme dat de primitieve kunst als uitgangspunt nam. Een criticus bestempelde hem in 1937 daarom als ‘de Gauguin van Zuid-Afrika’. Preller brak met de Europese traditie door Afrikaanse invloeden op te nemen in zijn werk, en creëerde een wereld van tekens en symbolen die een privé-kosmologie vormden waarin de mythen van de mensheid onderling verbonden en verweven zijn.

 

Meer informatie zie: www.vanzadelhoff.nl 

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's