Susanna Inglada in Dordrechts Museum

In het Dordrechts Museum is tot 8 maart 2020 een solotentoonstelling te zien van Susanna Inglada (Spanje, 1983), winnares van De Scheffer 2019, een aanmoedigingsprijs voor jonge in Nederland werkzame beeldend kunstenaars.

Deze prijs wordt eens per twee jaar uitgeschreven door de Vereniging Dordrechts Museum. Susanna Inglada’s werk bestaat uit beeldfragmenten van lichamen en scènes van mensen die met elkaar dansen, spelen, of op een bepaalde manier verwikkeld zijn in lichamelijk getouwtrek. In iedere tentoonstelling combineert zij bestaand en nieuw werk tot een ‘verhaal’; als een hoofdstuk van een boek. Gefascineerd door historische en actuele machtsposities, bevraagt zij op humoristische wijze herkenbare menselijke verhoudingen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's