Verborgen kunstwerken in het Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum in Antwerpen staat vooral bekend om het kunstpark, maar bij de oprichting van het museum was de missie om een zo volledig mogelijk overzicht te bieden van de internationale beeldhouwkunst tot de eigen tijd.
Daarom is er ook werk verzameld dat niet bedoeld is om buiten te tonen, nog eens aangevuld met ondersteunende collecties van maquettes en modellen, tekeningen en grafiek, mediakunst en fotografie. Ongeveer 80% van de collectie is opgeslagen in de depots, onzichtbaar voor de bezoekers. Vanaf 12 oktober is zo’n afgesloten bewaarplaats omgevormd tot een open depot en collectieruimte, en toont het museum de verzamelde werken in al hun diversiteit aan het publiek.


www.middelheimmuseum.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's