Het Gruuthusemuseum

Het paleis van Lodewijk van Gruuthuse (circa 1427-1492), die diende onder de Bourgondische hertogen, is een van best bewaard gebleven stadspaleizen in Brugge. Eind 19de eeuw kreeg het pand al een museale functie.
Dit Gruuthusemuseum, met een uitzonderlijke collectie aan kunst- en nijverheidsobjecten bestaande uit zo’n 20.000 objecten, sloot vijf jaar geleden zijn deuren voor een grondige restauratie om dit jaar weer te openen voor publiek. Het nieuwe museumconcept heeft het museum multimedialer en interactiever gemaakt met films en muziek, doe-elementen en voelobjecten voor mensen met een visuele handicap. Ook de collectie is uitgebreid met zeer fraaie nieuwe aanwinsten. 

 
Voor informatie zie: www.museabrugge.be

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's