Nieuwe expositie bij Roos van Tudor

Onder de titel With a sense of wonder… exposeert galerie Roos van Tudor, Leeuwarden, van 19 januari tot 3 maart werk van Pim Velthuizen en Saskia Wagenvoort.

Velthuizen maakt gelaagde objecten van kunsthars, waarin hij uiteenlopende media verwerkt, zoals keramische bolletjes, mineralen, organische materialen en acrylverf. Inspiratie vindt hij in de Oosterse mystiek, waar grenzeloosheid wel wordt omschreven als een cirkel waarvan het middelpunt overal is en de omtrek nergens. In elk van zijn werken – Enclosed infinities – probeert Velthuizen een hapje uit het grenzeloze te vangen. 

De klassiek gebalanceerde composities van Wagenvoort zijn foto’s die volgens een ‘mixed & stitched’ techniek tot stand komen. Haar voorliefde voor 17de-eeuwse vanitasstillevens komt daarin ondubbelzinnig naar voren. Ze bewerkt zorgvuldig geënsceneerde portretten van haar modellen en doet dat door te snijden, plakken en te naaien en door elementen toe te voegen. De modellen ogen verstild en brutaal tegelijk, sereen en argwanend. In haar esthetische stijl is Wagenvoorts rijke ervaring in reclame, film en mode af te lezen.

www.roosvantudor.nl

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's