Tijdreis in Galerie Lieve Hemel

In de tentoonstelling Tijdreis, van 10 december tot en met 6 januari 2019, kijkt galeriehouder Koen Nieuwendijk mijmerend terug op vijftig jaar galerie houden.
Op de jubileumtentoonstelling prijkt een breed palet aan hedendaags realisme, variërend van schilderijen uit de begintijd van Galerie Lieve Hemel tot recente werken van jongere generaties. ‘Ik besef hoe bijzonder mijn kunstenaars zijn en probeer tegelijkertijd bescheiden te blijven. Ik houd me voor dat ik subjectief ben en dat mijn normen niet universeel zijn. Met mijn ene geestesoog zoek ik adembenemende schoonheid, met het andere poog ik de kunstwereld als een sociologisch verschijnsel te doorgronden. Beide blijven me mateloos boeien’, aldus Nieuwendijk. 

 

www.lievehemel.nl

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's