Voedsel als kunst

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. Het Gorcums Museum organiseert rond dit smakelijke thema een aaneenschakeling van verrassende kunstwerken uit verleden en heden.
Kunstwerken waarin voedsel wordt afgebeeld of voedsel juist wordt gebruikt als medium. Enkele pronkstillevens uit de 17de eeuw tonen smaakvol gearrangeerde ingrediënten voor een overvloedige maaltijd, terwijl schilders van nu soms in het voetspoor van de meesters van de Gouden Eeuw treden, zoals de fijnschilder Henk Helmantel. Verder werk van Jacques van Erven, Elvira Dik, Martine Poot, Angelique van der Valk en vele anderen. Vanaf 20 oktober.

 

Gorcums Museum

Grote Markt 17, Gorinchem

www.gorcumsmuseum.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's