Zeeuwse boeken en kaarten bij veilinghuis

Van 18 t/m 20 september komen bij veilinghuis De Jager in Goes zeldzame uitgaven over de geschiedenis van Zeeland onder de hamer.
Deze zijn afkomstig van het oorspronkelijk van Tholen komende geslacht Van Rosevelt, dat onder andere twee Amerikaanse presidenten heeft voortgebracht. De familie heeft door de eeuwen heen een bibliotheek aangelegd met fraaie en zeldzame uitgaven, waaronder werken als de Cronyk van Zeeland, door Mattheus Smallegange geschreven in 1696 en voorzien van vele fraaie kaarten en prenten. Vele malen zeldzamer is de uitgave Zeelands Chronyk, verkort in drie delen en geschreven door o.a. W. A. Keel in 1791. Vele fraaie kaarten uit deze collectie komen eveneens onder de hamer, waaronder de kaart Topographie de la Zelande en 9 Feuilles uit 1790, fraai oud gekleurd en met het imposante formaat van 158 x 137 centimeter. Ook zijn er diverse globes te koop. Kijkdagen op 16 en 17 september van 10.00 tot 17.00 uur op de Ringbaan West 2B te Goes.
Verdere informatie over deze collectie is te vinden op www.veilinghuisdejager.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's