Vind 31 nu verkrijgbaar

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

 

In deze extra dikke herfstuitgave (212 pagina’s) onder meer:

 

De vette keuken als inspiratiebron

Pieter Bruegel ontwierp halverwege de 16de eeuw de prent De vette keuken. Die bleek een bron van inspiratie. Een blik op een zeldzame variant en hedendaagse kunst.

 

Archeologie van de Noord/Zuidlijn

Honderdduizenden vondsten werden naar boven gehaald bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Hoe ging deze monsteropgraving in zijn werk? En om wat voor vondsten gaat het?

 

Hedendaagse kunst

Galeries, exposities, een pastel van een diva en aandacht voor Chinese kunst. Vanaf de jaren tachtig kan in China vrijer werk gemaakt worden. Rijk Schipper brengt dit naar Nederland.

 

Weense bronzen

In de 19de eeuw komen kleine, Weense beeldjes in zwang. Deze mens- en dierfiguren zijn o.a. populair vanwege hun exotische thema’s. Een blik op deze geliefde objecten.

 

Meesterwerk van Van Heemskerck

Het Laurentius-altaarstuk staat al eeuwen in Zweden. Nu zijn de zijluiken ervan tijdelijk terug in de stad van herkomst: Alkmaar. Het verhaal over de voor die tijd hypermoderne schilderijen.

 

Eetbaar verleden: Specerijen

Eeuwen geleden werden deze smaakmakers ook al rijkelijk gebruikt. Maar niet door iedereen en niet altijd in dezelfde mate. Wat is er in de loop der tijd veranderd?

 

Het DNA van Willem van Oranje

In de tentoonstelling Willem van het Nationaal Militair Museum leert de bezoeker de jonge Willem van vóór de Tachtigjarige Oorlog kennen. Mede via persoonlijke objecten.

 

PAN Amsterdam

Ze zijn weer acht dagen lang verzameld onder één dak: de beste antiquairs en galeriehouders. Vind geeft een voorproefje van de topstukken van de beurs voor kunst, antiek en design.

 

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Voorwerpen uit de Collectie Six, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws, etc..

 

Koop Vind 31 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's