Open Expo in Schiedam

Van 6 t/m 9 september staat het Stedelijk Museum Schiedam in het teken van de kunstmanifestatie Vruchtbare grond.
In het kader van Open Expo Schiedam exposeren Schiedamse kunstenaars samen met een introducé te midden van een dynamisch programma van lezingen, workshops, concerten, performances, filmvertoningen en meer. Het museum stelt vier grote zalen beschikbaar voor dit unieke evenement. Een bezoek aan de manifestatie is gratis.

Het concept is simpel: Schiedamse kunstenaars vragen een niet Schiedamse collega als introducé om samen in het museum te exposeren. ‘De grote hoeveelheid en diversiteit van de aanmeldingen is overweldigend en indrukwekkend’ meldt Open Expo Schiedam. De organisatie ontving maar liefst 66 aanmeldingen van professionele kunstenaars die in Schiedam wonen, werken of lid zijn van de Schiedamse kunstenaarsvereniging Stichting Kunstwerkt. Samen met hun introducés komt het totaal aantal deelnemers op 132, een fantastisch resultaat. De meeste introducés komen uit Rotterdam, maar er is ook een internationale inbreng met deelnemers uit Brazilië, Congo, Hongarije, Duitsland en Luxemburg. De kunstdisciplines lopen uiteen van schilderkunst, fotografie, tekenen, performance art en grafiek . Open Expo Schiedam gaat op een ludieke manier aandacht besteden aan de verkoop van de werken want (bijna) alles in de expositie is te koop.

 

www.openexposchiedam.nl

www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's