Deventer Koek in Museum De Waag

Tot en met 3 juni kijkt Museum De Waag vol trots terug op het fei dat er al 600 jaar in deze stad koek wordt gebakken. Honing, roggemeel en specerijen zorgden ervoor dat het goed houdbaar was (en is).
De koekbakkers hadden een eigen gilde. Coelingh, Klopman Baerselman, maar vooral Bussink hebben een eeuwenoude traditie. Nu fabriceert alleen de firma Bussink nog Deventer Koek. Het recept is nog steeds geheim. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Deventer Koek, gaat in op de culinaire aspecten ervan en toont aan de hand van talloze verpakkingen Deventer Koek als icoon en handelsmerk van de stad.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's