Art nouveau Delft

Tot en met 26 augustus staat Museum Prinsenhof te Delft in het teken van de art nouveau.

In de periode 1880 tot 1940 groeit de stad dankzij de bijzondere wisselwerking tussen kunst, kennis en industrie uit tot een belangrijk centrum van de kunstnijverheid. Deze tentoonstelling vertelt dit verhaal aan de hand van verschillende objecten, zoals affiches, keramiek en glas-in-lood die in deze periode zijn gemaakt. De in Delft gevestigde industrie, Polytechnische School en kunstenaars staan aan de basis van deze bloeiperiode. Hun samenwerking betekent een enorme stimulans voor het artistieke klimaat. Zo krijgt Jan Toorop de opdracht om een inmiddels wereldberoemd geworden affiche voor slaolie te ontwerpen. De Nederlandse art nouveau dankt hieraan zijn bijnaam ‘slaoliestijl’.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's