Defensiemusea

De Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD) is de overkoepelende organisatie van de vier Defensiemusea: het Nationaal Militair Museum te Soest, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren.
In het eerste museum wordt vanaf 25 april aandacht besteed aan Willem (de Zwijger) van Oranje. Het Marinemuseum toont onder de titel Zeeslag hoe het de opvarenden verging tijdens de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). Het Mariniersmuseum laat op elke verdieping een ander aspect zien van de Mariniers en beschikt zelfs over een indoor hindernisbaan. Het Marechausseemuseum ten slotte laat vanaf 26 mei zien hoe het er op Schiphol aan toe gaat.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's