Expositie Klokkenroof!

Momenteel is in het Museum Klok & Peel in het Brabantse Asten de expositie Klokkenroof!  –  Plundered Bells te zien, die het verhaal verbeeldt van de roof van 6.700 luidklokken uit Nederlandse kerktorens in de jaren 1942/1943.

Dat is nu 75 jaar geleden. De Duitse bezetter gebruikte de bronzen luidklokken om er grondstoffen uit te winnen voor zijn wapenindustrie. De expositie is tweetalig en daardoor bijzonder geschikt voor internationale toeristen, oud-strijders en emigranten die na WO2 naar de VS en Canada zijn vertrokken. Met deze expositie neemt het museum een aanloop naar Crossroads Brabant, een provinciebreed project waarmee in 2019 herdacht zal worden dat Zuid-Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's