Vind 27 nu verkrijgbaar

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

In deze extra dikke najaarsuitgave onder meer:

 

Het spoor van smaragd

150 jaar geleden ging de eerste spoorlijn op Java open. Wat ging daaraan vooraf? En wat waren de baanbrekende gevolgen? Over treinen in Nederlands-Indië (1867-1949).

 

Een vernieuwer in de 14de eeuw

Rond 1395 trok hij vanuit Nijmegen naar Frankrijk, waar hij naam maakte als schilder. En hoe. Het bijzondere werk en leven van Johan Maelwael (circa 1370-1415).

 

Het zilver van de keurvorsten

Twee jaar lang werkten edelsmeden aan het zilveren servies voor Elisabeth Auguste, de 18de-eeuwse markiezin van Bergen op Zoom. Wat is ervan bewaard gebleven?

 

Uit de Collectie Six: XXI Poederdoos

Twee heren doen elkaar doorgaans geen poederdoos cadeau, doch bij Jan Pieter Six VI en Herman Jozua van Lennep lag dat anders. Een modegevoelige erfenis uit circa 1650.

 

Voorwerp Bracteaten

Munten zijn in eerste instantie natuurlijk niet bedoeld als ‘kunstwerk’. Toch lijken deze mooie middeleeuwse bracteaten het tegendeel te bewijzen…

 

Aaibare kunst

Zijn vader was koster, zijn moeder dienstmeid. Dat Otto Eerelman (1839-1926) schilder zou worden lag niet voor de hand. Het succes van zijn dierenportretten was er niet minder om.

 

Plus: het laatste nieuws (ook op het gebied van veilingen), een uitgebreide Agenda, galeries en dé topstukken van PAN Amsterdam.

Koop Vind 27 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's