Op zondag 25 juni geeft Danny Jansen in het Nationaal Archief een lezing over koken in de VOC-tijd. Jansen is kok en fervent verzamelaar van historische kookgeschriften, hij maakt kookboeken en
-programma’s (voor onder meer 24Kitchen) en hij schrijft Vinds nieuwe rubriek Eetbaar verleden.
In het Nationaal Archief is nu De wereld van de VOC te zien, waarbij topstukken uit het wereldwijde VOC-archief voor het eerst tentoongesteld worden: unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen. VOC-recepten staan centraal tijdens deze lezing. Jansen vertelt ook over zijn eigen fascinatie voor eeuwenoude kookboeken en uiteraard laat hij zien hoe we vandaag de dag een VOC-recept kunnen bereiden.
Lees meer over historische kookboeken en over de VOC-tentoonstelling in de zomeruitgave van Vind.
Zondag 25 juni 13.00-14.00 uur
Deelname: € 10,- (inclusief entree De wereld van de VOC en koffie/thee)
Reserveer hier (vol = vol)
Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag
De wereld van de VOC is te zien t/m 7 januari 2018.