Vind 24 nu verkrijgbaar

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

 

In deze winteruitgave onder meer:

 

Verbeelde rechtspraak

De gruwelijke straf die de corrupte rechter Sisamnes onderging, werd in 1498 vereeuwigd op paneel. Bestemming: de rechtszaal van Brugge. Waarom koos men juist voor dit onderwerp?

 

De levensreis van Viktor IV

Hij werd geboren als Walter Carl Glück, maar noemde zich (onder meer) Viktor IV en Bulgar Finn. Leven en nalatenschap van een markante Amerikaans-Amsterdamse kunstenaar.

 

Een museaal pak

Een wollen jarenzestigpak in het Victoria and Albert Museum is zo’n object waarbij je je onbewust afvraagt waarom het ooit in een museumcollectie is opgenomen. Dit is de reden.

 

En de mens schiep kunst…

Er gaat vrijwel geen jaar voorbij of ergens wordt ‘de oudste kunst ter wereld’ ontdekt. Maar over hoe beeldende kunst ooit ontstaan is, lopen de meningen uiteen.

 

Hoog bezoek, goed geschenk

Stadskannen waren bestemd voor ‘representatieve doeleinden’, aldus de eufemistische omschrijving van Van Dale. Wat is het verhaal achter het fraaie tinnen schenkgerei?

 

Hansje in de kelder

Al tijdens het inschenken zorgde een hansje in de kelder voor een aardige verrassing. Of dit exemplaar van Chinees porselein ook zo’n blijde boodschap had, is de vraag…

 

Plus: het laatste nieuws (ook op het gebied van veilingen), een uitgebreide Agenda, galeries én Vind geeft een prachtige catalogus weg.

 

Koop Vind 24 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's