Replica Halve Maen op tournee

Nederlands enige zeilende 17de-eeuwse replica, de Halve Maen, is bezig aan een tour langs zes steden uit de Gouden Eeuw. Maandag 17 en dinsdag 18 oktober legt de Halve Maen aan in hartje Amsterdam voor de Hermitage aan de Amstel.

Daarna volgen de VOC-steden Middelburg (22 en 23 oktober), Delft (27 oktober)  en Rotterdam (28 t/m 30 oktober). Het schip blijft in iedere stad enkele dagen liggen en is voor het publiek gratis te bezichtigen. Daarnaast is er in elke haven een door de lokale geschiedenis geïnspireerd programma. De tour eindigt zondag 30 oktober in Rotterdam met een talkshow en lezing met medewerking van oud-premier Jan Peter Balkenende.

 
www.halvemaenhoorn.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's