Maand van de geschiedenis: Flevoland

De maand oktober is landelijk uitgeroepen tot de Maand van de Geschiedenis. Door heel Nederland organiseren musea, bibliotheken en overige culturele instellingen allerlei boeiende activiteiten voor jong en oud.

Ook in Flevoland organiseren diverse culturele instellingen zoals de Flevolandse bibliotheken, Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum en de Flevolandse natuurorganisaties activiteiten rondom het actuele thema Grenzen. Bezoek bijvoorbeeld de Blocq van Kuffeler, het hypermoderne gemaal dat ervoor zorgt dat de mensen in Almere en Zeewolde droge voeten houden, of volg een workshop over stamboomonderzoek bij Nieuw Land Erfgoedcentrum. Ook op Schokland is er van alles te doen. Kijk voor alle activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis Flevoland op www.ookflevoland.nl/geschiedenis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's