Vind 23 nu verkrijgbaar

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

In deze najaarsuitgave (196 pagina’s!) onder meer:

 

Romeins glas

Een ongekend arsenaal aan kleuren, prachtige effecten. Romeins glas fascineert mensen al sinds de oudheid. Over de makers, bijzondere vondsten én de verzamelaars van nu.

Maria Tesselschade herontdekt

Spectaculair zijn ze. De vondsten uit de beerput van het huis dat ooit bewoond werd door Maria Tesselschade (1594-1649). Ontdek de brieven, het glas en vooral: dé ring.

Uit de Collectie Six: Rembrandts verfzakjes

Van zijn oudoom hoort Jan Six X dat zijn familie verfzakjes van Rembrandt bezit. Hij denkt er het zijne van, maar laat de buideltjes wel analyseren… Deel XVII van een serie.

Grenzen en vrijheid

Svetlana Tartakovska was 10 jaar toen ze in Oekraïne haar kunstschildersopleiding begon. Russische historie blijft inspireren. Welke invloed heeft haar nieuwe thuisland Nederland?

Gerard de Lairesse (1640-1711)

Schilder Gerard de Lairesse leidde een op z’n zachtst gezegd ongeregeld leven. Zijn werk werd achtereenvolgens geroemd, verguisd en vergeten. Wie was deze man? En wat liet hij na?

Heilige geschriften, historische boeken

Jodendom, christendom en islam staan bekend als ‘de religies van het boek’. Welk verhaal schuilt achter de heilige geschriften? Een vergelijking van Tenach, Bijbel en Koran.

Huwelijksbord

Een vaandeldrager in de 16de eeuw was in principe vrijgezel. Waarom prijkt zo’n man dan toch op een opgegraven huwelijksbord? En wat betekenen de andere symbolen op dit slibaardewerk?

Plus: alles over PAN 2016, het laatste nieuws (ook op het gebied van veilingen), een uitgebreide Agenda, galeries én Vind geeft het Six-boek van Geert Mak weg.

Koop Vind 23 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's