Tankontwerpen op schaal

Tot en met 18 oktober is bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg de tentoonstelling Tank! Back to the future te zien. De expositie toont modellen van tankontwerpen die nooit zijn uitgevoerd, zoals een aanvalswagen van Leonardo da Vinci. 

De mens probeerde met behulp van vuurkracht, bescherming en mobiliteit de perfecte machine te ontwikkelen. Hoe men deze componenten wilde toepassen is te zien in deze tentoonstelling waar ruim 20 schaalmodellen van een meter lengte worden getoond. De animaties in beeld én geluid, die worden vertoond op grote filmschermen, maken de beleving van de bezoeker compleet.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's