Collectie Weel in Stadsmuseum Medemblik

De collectie van amateurarcheoloog Martien Weel (1935-2011) heeft een vaste plek gekregen in Stadsmuseum Medemblik. Weel, hij kwam uit Medemblik, heeft zijn hele leven archeologische objecten en oude gebruiksvoorwerpen opgegraven en verzameld. Naast aardewerk, steengoed en majolica omvat zijn erfenis tegels, munten, glaswerk, metaaldetectorvondsten en ander kleingoed. Alle objecten staan nu permanent in het Stadsmuseum, thuisbasis van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick. Een gepast eerbetoon aan de verzamelaar, temeer omdat Weel de laatste jaren van zijn leven voorzitter van de vereniging was.

 

In 2014 verscheen bij Uitgeverij PolderVondsten Goed gevonden,dat gaat over Weels leven als graver, verzamelaar en detectoramateur, over zijn omvangrijke verzameling en over de (amateur)archeologie in Nederland door de jaren heen. Naar aanleiding van deze publicatie werd de collectie maandenlang tentoongesteld in Kasteel Radboud. Goed gevonden (ISBN 978 90 817063 4 6) is hier verkrijgbaar voor €24,95.

Stadsmuseum Medemblik

Dam 4          

1671 AW Medemblik

www.okv-medenblick.nl

 

Geopend van 26 maart t/m 18 september en van 15 t/m 30 oktober op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's