Vind 21 nu verkrijgbaar

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

In deze voorjaarsuitgave onder meer:

 

De boodschap van Jeroen Bosch

Bosch’ Hooiwagen-triptiek? De interpretaties zijn legio. Toch is wel degelijk duidelijk wie het hoofdpersonage voorstelt. Waarom de marskramer geen marskramer is.

 

Kunstroof anno 1674

Twee schilderijen van Jan van Huchtenburg zijn vermist. Dat meldt de Oprechte Haerlemsche Courant op 15 november 1674. Wat is er met de doeken gebeurd?

 

De Erfgoedwet

De Erfgoedwet vervangt het ondoorzichtige woud aan wetten rond het Nederlandse cultureel erfgoed. Bij belangenverenigingen heerst echter geen jubelstemming. Hoe komt dat?

 

De zinkende zeppelin

Een zeppelin met panne wordt in 1916 boven Ameland beschoten en belandt uiteindelijk in de Noordzee. Het relaas van luchtschip L19.

 

Het veilen van een levenscollectie

Vanaf de jaren vijftig vergaarde B.W. Wagenaar historische decoraties, onderscheidingen, penningen en medailles. Nu wordt zijn collectie geveild. Portret van een rasverzamelaar.

 

Hedendaagse kunst

De wisselende kunstwerken en dito locaties van Art Square Amsterdam, het (on)realisme van Chris ten Bruggen Kate en veel galeries. Ontdek goede hedendaagse kunst.

 

Schilderij Invitatie

Hij bouwde obsessief aan een oeuvre vol variétéartiesten en prostituees. Mét succes. Desondanks voelde Ferdinand Erfmann (1901-1968) zich onbegrepen. Waarom?

 

Plus: het laatste nieuws (ook op het gebied van veilingen), een uitgebreide Agenda, Beurzen én Vind geeft een fraaie publicatie weg.

 

Koop Vind 21 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's