Exotische vondsten bij Huis van Hilde

Momenteel zijn er in de Vondst van de Maand-vitrine van Huis van Hilde vondsten uit verre landen te zien. Ze vonden in de Gouden Eeuw hun weg naar de Nederlandse Republiek als gevolg van de overzeese wereldhandel.

Gepresenteerd worden onder meer fraaie voorbeelden van Faience en Marmarezata-aardewerk uit Zuid-Europa, Chinees porselein en steengoed, en het in Nederland zeer zeldzame Millefiori (duizend bloemen) glas. Ook is nog t/m 14 februari 2016 de tijdelijke tentoonstelling Vondsten uit de Vecht te zien; een bonte verzameling vondsten opgebaggerd uit de Vecht tijdens het grootste baggerproject ooit. Meer informatie op www.huisvanhilde.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's