Behoud objecten uit oorlogsjaren!

Om te voorkomen dat historische voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië verloren gaan, wordt op vrijdag 14 augustus bij 18 Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea de actie Niet weggooien georganiseerd.

Nog altijd duiken er bij het opruimen van een zolder, tijdens verhuizingen of bij de sloop van een woning bijzondere objecten uit die periodes op. Bezoekers kunnen die dag bij de deelnemende musea en instellingen eigen voorwerpen uit de oorlogstijd laten beoordelen door deskundigen en het eventueel schenken. Musea die meedoen aan Niet weggooien zijn onder meer het Joods Historisch Museum in Amsterdam, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek, Verzetsmuseum Amsterdam en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's