Tentoonstelling Blikvangers

Vanaf 20 februari is in het Nationaal Archief in Den Haag de tentoonstelling ‘Blikvangers’ te zien. Het Nationaal Archief beheert de grootste fotocollectie van Nederland: zo’n 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 170 jaar. De tentoonstelling onthult voor het eerst een deel van deze unieke collectie.

De ruim 450 originele foto’s laten Nederland en de wereld zien door de ogen van bekende en minder bekende (inter)nationale fotografen, zoals Robert Capa, Eva Besnyö, Willem van de Poll, Paul Huf, Alexandrine Tinne, Cas Oorthuys en Ed van der Elsken. De expositie vertelt niet alleen verschillende verhalen, maar toont ook de ontwikkeling van de fotografie. Verder is er een virtualreality-tour met 3D-bril (‘Oculus Rift’) en een fotoserie van Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser, die zo commentaar levert bij de historische beelden.

‘Blikvangers, De grootste fotocollectie van Nederland’ is te zien tot en met 12 juli 2015.

www.gahetna.nl/blikvangers

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's