PAN 2014: meer verkoop

PAN Amsterdam 2014 (van 23 t/m 30 november jl.) werd bezocht door ruim 43.000 mensen. 55% van de deelnemers heeft beter verkocht dan vorig jaar, 24% hetzelfde en slechts 20% minder. Volgens de organisatie zijn deze resultaten een indicatie van de bereidheid in de markt om kunst te kopen: ‘PAN Amsterdam is een belangrijke graadmeter voor de Nederlandse kunsthandel’. Geliefd bleken met name antieke meubelen, zilver, Japanse prenten, fotografie en moderne en hedendaagse kunst.

Niet alleen particulieren deden aankopen. Het Marinemuseum in Den Helder verwierf het enige bekende kielhaaltuig (17de eeuw, smeedijzer) bij Bernard C.M. Grijpma Kunst en Antiek. Het Rijksprentenkabinet kocht bij Hotei Japanese Prints een gekleurde houtsnede van Katsushika Hokusai: Sangi Takamura (uit de serie One hundred poems). Met een recordaantal nieuwe abonnees kijkt ook Vind terug op een succesvol verlopen beurs. In 2015 vindt PAN plaats van 22 t/m 29 november.

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's