De Noormannen waren hier

Dit jaar is het 1133 jaar geleden dat de beruchte Viking Godfried de Jongere met zijn grote Noormannenleger de Maas opvoer en zich in Asselt-Roermond in het Koningshof van de Frankische keizer verschanste.

Een kleine twee jaar lang hebben de Noormannen vanuit hun kamp ‘Ascloha’ steden en abdijen geplunderd en hun stempel gedrukt op de regio en het ontstaan van Nederland. Hoogste tijd om dit stukje Limburgse geschiedenis, en de impact hiervan, nader toe te lichten aan de hand van onder andere een maquette van het Koningshof en het Noormannenkamp in Asselt, een modelbouw Vikingschip, een interessante documentairefilm en veel bijzondere en vooral originele objecten. De expositie loopt tot najaar 2015.

Historiehuis, Neerstraat 11, Roermond

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's