Tassenmuseum Hendrikje toont vrolijke vogels

Het Amsterdamse tassenmuseum Hendrikje exposeert t/m 2 november een collectie tassen van de Belgische kunstenares Cécile De Jaegher. Haar vogeltassen zijn tot in het kleinste detail met zichtbare liefde voor het ambacht uitgewerkt tot kleine kunstwerken in leer.

De eigenwijze uitdrukkingen van de vogels geven elke tas een eigen karakter en een grote vrolijkheid. Naast deze vogels zijn er ook bontgekleurde tassen in de vorm van fruit en eenvoudiger vormgegeven pochettes, portemonnees en iPad-sleeves te bewonderen.

Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van zo’n 5.000 tassen biedt dit museum een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Het museum trekt jaarlijks rond de 80.000 bezoekers.

Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's