Publieksdag scheepsopgraving Dronten

Flevoland is het grootste droge scheepskerkhof ter wereld, met zo’n 430 scheepswrakken. Slechts af en toe wordt een scheepswrak opgegraven, maar op zaterdag 23 augustus kan worden bekeken hoe een scheepsopgraving wordt uitgevoerd, en wel van 11.00 tot 17.00 uur aan de Rietweg 17 in Dronten.

De publieksdag biedt een unieke kans om kennis te maken met bijzonder cultureel erfgoed van Flevoland. Het wrak dat wordt opgegraven is een vrachtschip uit de eerste helft van de 17de eeuw van ongeveer 20 meter lang en 7 meter breed. Tijdens de publieksdag zal het wrak goed zichtbaar zijn. Iedereen kan vragen stellen aan de archeologen, die zullen vertellen over hun bevinden tot nu toe.

Praktische informatie

Het verdient de voorkeur om indien mogelijk, met de fiets te komen. De Rietweg ligt vlak bij het centrum van Dronten. Niet ver van tuincentrum Groenrijk (als u vanaf Dronten komt). U ziet bij boerderij nummer 17, Biologisch Landbouwbedrijf Meijering, de doeken met IFMAF erop staan. Verkeersbegeleiders zullen u aanwijzen waar u uw auto kunt plaatsen in de berm. Het is ongeveer 6 minuten lopen vanaf de berm, op een betonpad.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's