Archeologiedag in Medemblik

In Kasteel Radboud wordt op zaterdag 16 augustus een Archeologiedag gehouden van 11.00-16.00 uur. Laat uw eigen bodemvondst beoordelen door een archeoloog en/of fotograferen door een fotograaf. Ontdek hoe metaaldetectors werken.

Voor jonge bezoekers is er onder meer een speurtocht (hoofdprijs: een echte metaaldetector). En verder alles op het gebied van (amateur)archeologie!

Ook ArcheoHotspot presenteert zich: een nieuw nationaal project waarin archeologie voor iedereen tastbaar wordt gemaakt. Behalve informatie over bodemvondsten, geven archeologen tijdens de Archeologiedag ook een kijkje in de keuken: u kunt ze dus aan het werk zien.

Deze speciale dag wordt gehouden ter gelegenheid van het boek en de tentoonstelling Goed gevonden, het portret van amateurarcheoloog Martien Weel (1935-2011) uit Medemblik. De entree is € 2,-.

Goed gevonden, Een historie van archeologen en ‘amateurs’, Het portret van Martien Weel (1935-2011), ISBN 978-90-817063-4-6 is verschenen bij Uitgeverij PolderVondsten in Hoorn. De tentoonstelling is nog t/m 14 september 2014 te zien in Kasteel Radboud.

Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8 in Medemblik

www.kasteelradboud.nl

De Archeologiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Vind, Metaaldetectiespecialist D.J. Laan en ArcheoHotspot.

ArcheoHotspot is een initiatief van het Allard Pierson Museum in samenwerking met de AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant. De eerste fysieke uiting van ArcheoHotspot is te bezoeken vanaf december 2014*.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's